Majstrovstvá Európy v hádzanej kadetov v Prešove a Košiciach

08.08.2003 Celý región

V metropolách východného Slovenska sa v dňoch 8. - 17. augusta 2003 uskutočnia majstrovstvá Európy v hádzanej kadetov.\r\nV Košiciach a Prešove sa predstaví 12...
V metropolách východného Slovenska sa v dňoch 8. - 17. augusta 2003 uskutočnia majstrovstvá Európy v hádzanej kadetov.
V Košiciach a Prešove sa predstaví 12 najlepších tímov starého kontinentu, medzi ktorými nebudú chýbať ani mladí slovenskí hádzanári. Tí budú spoločne s Nemeckom, Slovinskom, Maďarskom, Islandom a Ruskom účinkovať v košickej A-skupine.

Dejiskom stretnutí reprezentačných výberov Portugalska, Chorvátska, Francúzska, Švédska, Srbska a Čiernej Hory a Dánska v B-skupine bude prešovská hala ŠK Farmakol Tatran. Na predchádzajúcom šampionáte tejto vekovej kategórie v Luxembursku obsadilo Slovensko 6. miesto. Ambície mladých Slovákov by v domácom prostredí nemali byť nižšie ani tentoraz. Tréner kadetov SR Peter Hatalčík má k dispozícii má 20-členný káder, z ktorého vo štvrtok určí konečnú nomináciu 16 hráčov.

Slovákov čaká hneď na úvod ME jeden z najsilnejších súperov. V piatok 8. augusta o 17.45 h si v hale 1. MHK Košice zmerajú sily s obhajcom titulu Ruskom. Slávnostné otvorenie šampionátu je na programe vo štvrtok 7. 8. o 19.30 h v divadle Jonáša Záborského v Prešove. V skupinách sa hrá systémom každý s každým. Do semifinále (16. 8. ) sa prebojujú prvé dva tímy z oboch skupín, ostatné družstvá čakajú zápasy o konečné umiestnenie, finále je na programe v Prešove (17. 8. ).

Program SR na ME kadetov (stretnutia so začiatkom vždy o 17.45 h):
8. 8. Rusko, 9. 8. Island, 11. 8. Slovinsko, 12. 8. Nemecko, 14. 8. Maďarsko

Širšia nominácia kadetov Slovenska
Brankári: Marián Pristaš (Farmakol Tatran Prešov), Vladimír Beluš (Topoľčany), Michal Shejbal, Dušan Bakša
(obaja 1. MHK Košice)
Hráči: Peter Dudáš, Miroslav Volentics, Ladislav Tarhai (všetci ŠKP Bratislava), Alexander Ivanov, Martin Stráňovský, Gabriel Vadkerti, Marek Mikéci (všetci Nové Zámky), Martin Mazák, Milan Damitš, Michal Durilla, Marcel Cibere (všetci Farmakol Tatran Prešov), Marián Kleis, Ján Faith, Martin Farkašovský, Jakub Baláž (všetci 1. MHK Košice), Peter Vlčko (Topoľčany).

(www.hadzana.sk)
 

Vyberte región